Σάββατο 23 Νοεμβρίου 2013

Κείμενο πρωτοβουλίας μουσικού-εικαστικού-ΤΕΦΑΑ για την παρέμβαση στη λέσχη του κέντρου

Ανακοίνωση Δ.Σ. της Λέσχης

Αγαπητές φοιτήτριες και αγαπητοί φοιτητές
Μετά από δύο εβδομάδες λειτουργίας της Λέσχης, είναι αποδεκτό από όλους ότι οι παρεχόμενες υπηρεσίες σίτισης είναι αναβαθμισμένες και εξαιρετικής ποιότητας, χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση. Το γεγονός αυτό διαψεύδει με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο, όσα τον τελευταίο καιρό λέγονταν και γράφονταν, για πιθανά προβλήματα της ΠΦΛ και μη δωρεάν σίτιση των σιτιζομένων. Σας παρακαλούμε να αγνοήσετε ότι στη προκήρυξη του νέου διαγωνισμού της λέσχης που τρέχει αυτή την περίοδο (δημοσίευση 5/9/20013, αριθμ.77/2013) αναγράφεται στη σελ.5  ότι  Ο ανάδοχος υποχρεούται κατά τη διάρκεια του διδακτικού έτους, στη σίτιση των φοιτητών που δικαιούνται  και  φέρουν  κάρτα  σίτισης. Επίσης  υποχρεούται  στη  σίτιση  των  μη  κατόχων  κάρτας σίτισης φοιτητών, με το αυτό αντίτιμο (σ.σ.1,80€/μέρα) πλέον Φ.Π.Α., καταβαλλόμενο από τους ίδιους.
Θα σας παρακαλούσαμε επίσης να ξεχάσετε ότι τα τελευταία 3 χρόνια το φαγητό έχει πέσει σταδιακά στο επίπεδο του συσσιτίου (με κυρίως πιάτο μακαρόνια μετα τη 2η ώρα). Nα μη θεωρήσετε ότι η πρόσκαιρη αναβάθμιση της ποιότητας του φαγητού είναι στάχτη στα μάτια, για να νομιμοποιηθεί η παραχώρηση της λέσχης σε εταιρεία catering. Προπάντων απευθύνουμε έκκληση να μην ενημερωθείτε για την κατάσταση στο ΠΑ.ΜΑΚ. (όπως και στα πανεπιστήμια της υπόλοιπης χώρας) όπου οι δικαιούχοι διαρκώς μειώνονται και για τους υπόλοιπους υπάρχει αντίτιμο 3,5€ για ένα άθλιο, πλαστικό προμαγειρεμένο φαγητό.
Όμως για να είναι δυνατή η λειτουργία της λέσχης, όπως έχουμε ήδη τονίσει τα τελευταία χρόνια, θα πρέπει να είναι εγγεγραμμένοι οι ενδιαφερόμενοι για σίτιση φοιτητές γιατί… η χρηματοδότηση της λέσχης εξαρτάται από αυτό! Παρακαλούμε μη θεωρήσετε ότι αυτό είναι πρόσχημα για να αποκλειστεί κόσμος με βάση την κατοχή ή όχι κάρτας σίτισης. Ξεχάστε ότι τα προηγούμενα χρόνια η λέσχη είχε εγγεγραμμένους λιγότερους από 1000 φοιτητές και έπαιρνε χρηματοδοτήσεις της τάξεως των 10εκατ.€, ενώ φέτος με πολύ παραπάνω εγγεγραμμένους δε θα πάρει περισσότερα από 6εκατ.
Θα σας παρακαλούσαμε λοιπόν να επιδεικνύετε την κάρτα σίτισης στους αρμόδιους υπαλλήλους. Πιστεύουμε ότι η λύση είναι το καβάτζωμα και η εθελοδουλία μήπως και τη γλιτώσουμε. Αυτό συμβουλεύουμε και εσάς να κάνετε! Παρακαλούμε κοιτάξτε τη δουλειά σας. Αντί να επιτεθείτε για να πάρετε πίσω όσα σας ανήκουν, τσακωθείτε για το ποιος είναι άξιος για το φοβερό προνόμιο να έχει ένα πιάτο φαΐ.
Επίσης ζητούμε την υπομονή σας για τις μεγάλες ουρές και το χρόνο αναμονής στις διανομές. Γι' αυτό ευθύνονται οι μάζες των μη φοιτητών που σιτίζονται και σε καμία περίπτωση το γεγονός ότι η διαρκής μείωση εργαζομένων κρατάει κλειστές άλλες τρεις διανομές (μία στην κάτω και δύο στην πάνω λέσχη). Επίσης ευθύνεται και η βαρεμάρα των υπαρχόντων εργαζομένων τους οποίους κάνουμε ότι μπορούμε για να τους πεθάνουμε στη δουλειά! Ήδη τους απαγορεύσαμε να κάνουν τσιγάρο ενώ έχουν τελειώσει τη δουλειά τους, τους υποχρεώσαμε να κάθονται συνέχεια όρθιοι και να μην πηγαίνουν για κατούρημα κατά τη διάρκεια της διανομής των δίσκων αλλά πάλι δεν προλαβαίνουν!
 Σταματήστε να σκέφτεστε την «αλληλεγγύη» και τον «αγώνα» και κανιβαλιστείτε μεταξύ σας για μια δωρεάν μερίδα. Μη νοιάζεστε  για τους άλλους και ξεχάστε ότι αύριο άνεργοι, εργαζόμενοι των 400€ και μετανάστες θα είστε κι εσείς.
Κάνουμε ότι μπορούμε και ζητάμε την κατανόησή σας.




Με εκτίμηση,

το ειλικρινές ΔΣ της λέσχης…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου