Τρίτη 12 Νοεμβρίου 2013

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΓΙΑ ΠΟΙΟΥΣ;

Δηλώσεις συμβούλου του υπουργού παιδείας στη γραμματέα της ομοσπονδίας ΕΕΔΙΠ:

''Ο νόμος Διαμαντοπούλου δεν έχει εφαρμοστεί πλήρως. Δεν έχουν γίνει ούτε αναδιαρθώσεις σπουδών, ούτε αναδόμηση των υπηρεσιών, ούτε συγχωνεύσεις σχολών. (...) Έχουμε τις επόμενες 12.500 διαθεσιμότητες του Δεκεμβρίου, εκεί θα φύγουν ΕΤΕΠ, Εεε... [σ.σ. Προφανώς ήθελε να πει ΕΕΔΙΠ], επίκουροι και λέκτορες, έχουμε τις 30.000 του 2014''.

Παράλληλα στις 81 απολύσεις διοικητικών υπαλλήλων πέρισυ το Μάιο, έρχονται να προστεθούν άλλες 170, παρότι το πόρισμα της σχετικής έκθεσης ήταν ότι υπάρχει έλλειμμα 120 υπαλλήλων. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι θα έχουμε 170 υπαλλήλους για να καλύψουν τις ανάγκες 42 τμημάτων, της κοσμητείας, των βιβλιοθηκών και των εργαστηρίων. Η ανάλογια είναι ένας υπάλληλος για πέντε γραμματείες.

Η προφανής ανιανότητα κάλυψης στοιχειωδών αναγκών του πανεπιστημίου, λόγω έλλειψης προσωπικού, θα καλυφθεί με εργολαβίες πεντάμηνων συμβάσεων των 150 ευρώ, οι οποίες θα προκηρυχθούν το Δεκέμβρη. Επιπλέον το νέο καθεστώς στη λέσχη προβλέπει 5.500 τζάμπα μερίδες, ενώ οι υπόλοιποι θα καταβάλουν πόσο της τάξης των 2 ευρώ.

Τα βιβλία ήδη σε πολλές σχολές αγοράζονται από τους φοιτητές ενώ δρομολογείται η εφαρμογή τους σε όλες τις σχολές. Το κόστος των εργολαβιών αυτών θα το επωμιστούν οι φοιτητές. Τα παραπάνω σημαίνουν δίδακτρα.

Τόσα χρόνια ο ένας κλάδος κατηγορεί τον άλλον για δήθεν ευνοϊκές μεταχειρίσεις. Καταλήξαμε να μην έχουμε τίποτα. Το πανεπιστήμιο είναι απλώς ένα μέρος. Το όλο το ζεις κάθε μέρα.

Παρατεταμένος κοινός αγώνας σε όλους τους χώρους.

Δεν είναι θέμα συμπαράστασης. Αξιοπρέπεια και αλληλεγγύη.

Συντονιστικό κατάληψης μουσικού

2 σχόλια:

  1. Το όριο των 5.500 δωρεάν μερίδων από που προκύπτει; Υπάρχει κάποια επίσημη ανακοίνωση; Γιατί δεν μπόρεσα να βρω κάτι σχετικό...

    ΑπάντησηΔιαγραφή