Δευτέρα, 30 Νοεμβρίου 2015

Ενημέρωση για τη λέσχη

Από τις 9/11/15 την διαχείρηση της Πανεπιστημιακής Φοιτητικής Λέσχης αναλαμβάνει η “ΓΕΥΣΗΝΟΥΣ ΑΝΩΝΥΜΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ”, έχοντας υπογράψει δεκαπεντάμηνη σύμβαση με το ΑΠΘ. Βάσει αυτής υποχρεούται να παρέχει 5.750 μερίδες ανά γεύμα (πρωινό-μεσημεριανό-βραδινό) για κάθε μία από τις οποίες πληρώνεται 1,8 ευρώ (χωρίς ΦΠΑ). Σίτιση δικαιούνται όσοι φοιτητές έκαναν αίτηση για κάρτα σίτισης με όριο οικογενειακού εισοδήματος που αυτή τη στιγμή ανέρχεται στα 45.000 ευρώ. Μέχρι τώρα έχουν κάνει αίτηση περίπου 9.400 από τους 66.000 εγγεγραμμένους φοιτητές του ΑΠΘ. Επίσης η σύμβαση αναφέρει ότι: 

“Ο Ανάδοχος υποχρεούται(...) και στη σίτιση των μη κατόχων κάρτας σίτισης φοιτητών, με το αυτό αντίτιμο πλέον Φ.Π.Α., καταβαλλόμενο από τους ίδιους.” 

“Ο Ανάδοχος μπορεί να εφαρμόσει οποιοδήποτε σύστημα ελέγχου κρίνει σωστό, υπό τον όρο ότι δεν θα δημιουργείται υπερβολική καθυστέρηση στην εξυπηρέτηση των σιτιζομένων.” 

Ήδη στην κεντρική Λέσχη έχει αυξηθεί ο έλεγχος με αποτέλεσμα τον αποκλεισμό όλο και περισσότερων φοιτητών, ενώ οι μερίδες δεν επαρκούν. 
Στις εγκαταστάσεις της Καλών Τεχνών στη Σταυρούπολη στέλνονται μόνο 37 μερίδες, μια φορα την ημέρα, για περίπου 500 φοιτητές. 
Στην λέσχη της Θέρμης, που εξυπηρετεί τρία Τμήματα (ΤΕΦΑΑ,Μουσικών Σπουδών,Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών) προκλήθηκαν 40 δηλητηριάσεις, ενώ το φαγητό τελειώνει πολύ νωρίτερα απο την προβλεπόμενη λήξη της διανομής. Επίσης, παρότι γίνονται μαθήματα μέχρι το βράδυ δεν υπάρχει απογευματινή διανομή.

'Οταν στην σίτιση των φοιτητών εμπλέκεται το κέρδος μιας εταιρίας τότε αυτόματα εφαρμόζονται έλεγχοι-αποκλεισμοί, η ποσότητα και η ποιότητα του φαγητού περνούν σε δεύτερη μοίρα και δημιουργούνται οι συνθήκες για την επιβολή αντιτίμου. Το δικαίωμα στην δωρεάν σίτιση είναι αδιαπραγμάτευτο και πρέπει να το υπερασπιστούμε.

 -Απογευματινή διανομή στη λέσχη της Θέρμης και στη Σταυρούπολη 

-Επαρκείς μερίδες φαγητού σε όλα τα σημεία σίτισης 

-Κανένας έλεγχος-κανένας αποκλεισμός 

-Δημόσια και δωρεάν σίτιση για όλους 

Συνέλευση Εικαστικού την Τρίτη στις 14:30
Συνέλευση Μουσικού την Τρίτη στις 14:15 

Σύλλογοι Φοιτητών Εικαστικού και Μουσικού ΑΠΘ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου