Πέμπτη 20 Νοεμβρίου 2014

Το κείμενο-κάλεσμα για ανοιχτή Σύγκλητο.

Μήνυμα προς τα Μέλη της Συγκλήτου
Στην προηγούμενη Συνεδρίαση της Συγκλήτου του ΑΠΘ (Παρασκευή 7/11/14) η Σύγκλητος αρνήθηκε την παρουσία των Φοιτητών με την αιτιολογία ότι δεν θα συζητηθούν φοιτητικά ζητήματα. Σε μέιλ που στάλθηκε σε όλη την Πανεπιστημιακή Κοινότητα λίγες ημέρες πριν, χαρακτήρισε ώς «τρίτους» τους Φοιτητές, κατηγορώντας τους ότι «παρακωλύουν την ομαλή λειτουργία της Συγκλήτου». Με αφορμή αυτή της τη στάση, μελετήσαμε τα «Θέματα της Ημερήσιας Διάταξης». Κάποια από τα «μη φοιτητικά ζητήματα» που συζητήθηκαν ήταν τα εξής:
Πρόταση σχετικά με την παράταση ενοικίασης του ακινήτου όπου στεγάζεται το Τμήμα Θεάτρου (Ι. Δραγούμη 8 και Τσιμισκή, Θεσσαλονίκη), για δύο επιπλέον μήνες, έως τις 31-12-2014, με δυνατότητα επιμήκυνσης του χρόνου ενοικίασης για άλλους δύο μήνες, μέχρι 28-2-2015.
Το ζήτημα της καθαριότητας, με λογιστικά παράδοξα στις συμβάσεις που προκυρήσσονται ή εγκρίνονται. Ενώ βαθμολογήθηκαν οι εταιρίες που έλαβαν μέρος στο διαγωνισμό για τη σύναψη σύμβασης διάρκειας 2 χρόνων αξίας 7,6 εκατομμυρίων ευρώ,παράλληλα προκυρήσσεται νέος διαγωνισμός για σύμβαση 3μηνης διάρκειας, αξίας 950.000 ευρώ ( και οι δύο συμβάσεις αρχίζουν να ισχύουν από τον ίδιο μήνα!)
Όπως μας ενημέρωσαν μέλη της Συγκλήτου (Πρύτανης, Κοσμήτορας Νομικής και άλλοι) που κατέβηκαν να μας μιλήσουν ενώ η Σύγκλητος συνέχισε να συνεδριάζει κανονικά, συζητήθηκε και το ζήτημα της θέρμανσης. Στα «Θέματα της Ημερήσιας Διάταξης» πάντως, αναφέρεται ότι θα οριστεί επιτροπή παραλαβής πετρελαίου θέρμανσης για το Κέντρο Βυζαντινών Ερευνών ΑΠΘ.
Τη στιγμή που μιλάμε, το Πανεπιστήμιο έχει εννιά δικαστικές υποθέσεις σε εκρεμμότητα. Κάποιες από αυτές αφορούν οφειλόμενες αμοιβές (δεδουλευμένα, δώρα Πάσχα-Χριστουγέννων, αποζημειώσεις απόλυσης).
Στην προηγούμενη Σύγκλητο, εγκρίθηκε ποσό 11.741.924,06 € (τίμημα: 9.650.000,00 € και ΦΠΑ : 2.091.924,06 €) για αγορά κτιρίων για το «Κέντρο Διεπιστημονικής Έρευνας και Καινοτομίας» (ΚΕΔΕΚ) συγχρηματοδοτούμενο από το ΕΤΠΑ (Ευρωπαικό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης). Βέβαια, το Πανεπιστήμιο έχει στην ιδιοκτησία του έκταση 5.500 τεραγωνικών μέτρων στο Ν. Ημαθείας, η οποία νοικιάζεται σε κάποιον κ.Ναλμπάντη, χωρίς να αναγράφεται η τιμή του ενοικίου, ενώ σε άλλα κτίρια τα οποία νοικιάζει το ΑΠΘ αναγράφεται κανονικά (βλ. τα «Θέματα Ημερήσιας Διάταξης» της 25/4/14).
Καλούμε τη Σύγκλητο έκτακτα την Παρασκευή 21/11 και ώρα 15:00 να συνεδριάσει ανοιχτά με τους φοιτητές, στην Αίθουσα Τελετών ΑΠΘ. Αν η Σύγκλητος έχει κάποια αντιπρόταση ως προς την ημερομηνία, την προτρέπουμε να μας ενημερώσει εγκαίρως.
Σύλλογοι Φοιτητών των Τμημάτων:
Θεάτρου, Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών και Μουσικών Σπουδών ΑΠΘ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου